Drevet

I månader, ja till och med år, så har vi läst om hur dåligt Dan Eliasson gör/gjort sitt jobb som rikspolischef. Denna kritik kan säkert vara befogad men finns det någon som tänker på att det är en människa bakom detta namn? Vi är alla snabba att döma och hoppa på drevet då tillfälle ges. Det är tur att vi inte lever på medeltiden då hörsägen var sanningen, då hade många blivit avrättade på grund av hörsägen.

Därför blev jag mycket glad då jag läste en post på Linkedin där en tidigare medarbetare till Dan Eliasson gav en annan bild av personen Dan Eliasson. Han skrev bland annat ” En ödmjuk humanist som visade stor respekt för alla omkring sig. Varje möte man hade med honom var han närvarande som om det var det viktigaste mötet den dagen – vilket det naturligtvis inte var.

Ibland så måste vi stanna upp och ifrågasätta om det är rätt att kränka offentliga personer så hårt som vi ofta gör, även jag faller dit emellanåt och hänger på drevet. Vi är många som har synpunkter och åsikter om personer som vi aldrig har träffat utan bara läst en rad eller två om. Vi är många som inte granskar källan till “sanningen” utan tar den till “vår” sanning och sprider den gärna också.

Tänk om vi skulle stanna upp och tänka lite själva istället för att låta media och omgivningen tänkta åt oss, hur skulle då vårt samhälle se ut?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *